Guidade Motorcykel Turer och Individuella Motorcykel resor i Nya Zeeland
Enduro Touring New ZealandNew Zealand Motorcycle Tours & Rentals
 

New Zealand Heritage Tour

Auckland till Christchurch - Christchurch till Auckland

The New Zealand Heritage Tour, eller “The Pub Tour”, som vi har döpt den till, är en tour som tar dig tillbaka i tiden och ger dig en riktig smak av hur det var i det tidiga Nya Zealand. Vi följer några av de historiska och viktiga rese och transport rutterna och övernattar längs vägen i gamla, historiska hotell och rustika pubar från den tidiga pionjärtiden. Förutom att besöka gamla gruvbyar och avlägsna platser, går turen via många av de klassiska attraktionerna och populära sevärdheterna.

Eftersom vi använder små samhällen, iväg från turiststråken för vår kvällslogi ger det dig en bättre möjlighet att träffa och umgås med den lokala befolkningen i deras favorit pub eller ‘watering hole’ där allt kan hända!
Denna turen är designad för alla typer av hojåkare, allt från crusiers till äventyrscyklar. Vissa dagar ges det möjlighet att åka de alternativa grusvägarna för de mer erfarna förarna, på lämpliga cyklar. Turen är en 19 dagars tur (17 kördagar) med medelklass, udda/historiska övernattnings platser. Ditt bagage transporteras av din guide i följebilen. Dagsetapperna är normalt mellan 20-35 mil så du har tid att göra dina egna upptäckter. Det är också 2 vilodagar för andra aktiviteter eller mer MC åkning givetvis.

Rustic Pub
Nedan är en kort beskrivning av Heritage touren.
Vi lämnar Auckland bakom oss och styr resan mot Waitomo distriktet med de kurviga vägarna. Förrutom att vara klassad som ”bikers paradise” finns här stora grottor att besöka och fin inhemsk flora.
Resan forsätter söderut på den västra sidan av nord ön och följer gamla vandringsleder och skeppsleder som ångbåtarna använde under nybyggar tiden. Naturligtvis med slingrande åar är vägen längs dem den samma.I Rotorua har vi tillfälle att ta del av Maori kultur innan vi fortsätter österut till Kapten Cooks landstigningsplats och den världsbekanta Art Deco staden Napier.

Efter Napier fortsätter vi till Wanganui, den näst största Art Deco staden i NZ och den var en viktig hamn och handelsstad för de första Europeiska nybyggarna. Stadens centrum med sina grandiösa byggnader gör oss påminda om denna svunna tid
Från Wanganui går turen vidare söder ut till Nya Zeelands huvudstad Wellington där vi tar färjan till syd ön.

 

Eftersom syd ön hade mindre befolkning, mera guldfält och längre avstånd att resa med häst och vagn, finns det ett större urval av gamla hotell och diligens rastställen. Många, även idag, är i original stil och ger din NZ upplevelse mer kryddsmak. Väl på syd ön, styr vi resan mot de nordvästra guldfälten och den avlägsna västkusten. De små samhällena är även idag isolerade och påminner oss om hur hårt det måste ha varit för nybyggarna och de som kom för att leta guld.
Vi fortsätter längs Westland National Park och över det historiska Haast Pass (först öppnat 1965) till Central Otago där vi spenderar ett par dagar.

Regionen är väldigt pittoresk med frukt, vin odlingar och full av historia och  erbjuder ett brett urval av charmiga gamla hotell och platser att besöka.
Härifrån fortsätter vi till Invercargill på den sydliga spetsen av sydön. Här kan du besöka Indian museet och Burt Munroe utställningen. Längre österut passerar vi Dunedin och Oamrau bekanta för sitt förflutna som ull export hamnar och ståtar även idag med välbevarade byggnader från sin glanstid vid slutet av 1800–talet.
Slutligen styr vi resan norrut längs Canterbury plains och vår slut destination, Christchurch.

 

För mer Information om denna turen kolla på Karta NZ Heritage Tour.
 
Volcanoe

Ladda ner PDF fil av denna turen
back to top

NZ Heritage Tour Översikt
Längd/Kördagar
19/17
Sträcka
4500km
Försäkring
Inkl
Övernattningar
18
Måltider  
Frukost
18
Middagar
2
   
Kostnader i Nya Zeealand
Bensin
Ca Per Tour /Motorcykel
NZ$425
   
Måltider
Ca per dag/person beroende på aptit och smak.
NZ$40
   
Tour Highlights  
Rotorua  
Waitomo District  
Mt Taranaki  
Napier  
Wanganui  
Marlborough Wine District  
Westland National Park  
Lewis Pass  
Glaciers  
Central Otago  
Queenstown  
Dunedin  
Invercargill  
Lake Tekapo  


För mer Information
 
Tour Priser

Motorcykel modeller

Reseförberedning
 
NZ Heritage :: Coastal Classic :: NZ Explorer :: Coast to Coast :: Dust & Delight:: Individuella Turer
Om Nya Zeeland :: Tour Information :: Rese Rutter :: Tourdatum :: Tour Priser :: Motorcykelhyrning :: Boka en Tour :: Boka en MC
Site by Go Cyber Limited. © Copyright Enduro Touring 2002. All rights reserved.
English Version Home Download our Brochure Contact Us Deutsche version