Motorcykel Äventyrs resor i Vietnam
Enduro Touring New Zealandmotobike holidayNew Zealand Motorcycle Tours & Rentals
 

Enduro Touring Motorcykelturer i Vietnam


Vietnam har den senaste tiden blivit ett popular resemål och har mycket att erbjuda den mera äventyrs lyste motorcykel åkaren. Om du är sugen på att åka och upptäcka denna del av Asien kom med på en Enduro Touring guidade motorcykel turer i Vietnam, Laos eller Kina. Du kommer inte att ångra dig.


Landet och dess folk
Vietnam beskrivs ibland som "Thailand för 30 år sedan". Människorna är väldigt vänliga och nyfikna. Landet med sina risfält och omkringvandrande boskap är en dröm för den som gillar att fotografera. Eftersom vi i huvudsak reser in den bergiga regionen i norra Vietnam har du möjlighet att stöta många av de 50 olika etniska bergsfolken (kulturerna) som mer eller mindre har levt oförändrade sen århundraden.

Praktiska tips

Trafik kultur
Vietnam har officiellt högertrafik!  Men de flesta använder hela vägen och så länge alla får plats så bekymrar sig ingen och kör vidare. Företräde lämnas normalt den som har störst fordon!! Korsningar i de store städerna är ofta bemannade av trafikpolis eller trafikljus. I de mindre orterna krävs lite fantasi och improvisation av de regler man normalt följer. Huvuddelen av trafiken utgörs av mopeder och cyklar och en och annan bus. Personbilar är fortfarande ansedd som lyx och ganska ovanliga utanför de större städerna.

Försäkring
Motorcyklarna är försäkrade med trafik försäkring. Förutom denna behöver man en reseförsäkring . Kolla att du har en som gäller för aktiviteter så som motorcykel körning. Om det inte skulle vara så kan vi ordna med en inhemsk försäkring för US$ 40,-/Person för 15 dagar.

Språk
Engelska och Franska är det vanligaste främmande språken förutom de lokala språken
.
Budget  Russel pengar
Som en guideline för en 2 veckors resa räcker normalt US$150-200 om du inte är en stor suvenir samlare.

Motorcyklarna
Vi använder de inhemska 125cc och 250cc Yamaha eller Honda med sadelväskor och en pakethållare.
                 
Eftersom vi inte har någon följebil på dessa turer måste man packa ganska lätt. Du kan lämna resväskan in Hanoi eftersom vi kommer tillbaka dit igen. Sadelväskorna är på 2x 45 L.
Hotellen har bra och snabb tvätt service så man kan tvätta under resans gång.

Resförberedelse.

Inreser Visum måste man ordna med innan man åker hemifrån.
Du kan antingen göra det genom ambassaden eller kontakta oss.
Det är viktigt att du kontaktar din husläkare eller rese doktor för eventuella sprutor eller vaccinationer du måste ta eller förnya.

 

 

Motorcykel utrustning

Hjälm -Integral är att rekommendera (flugor, stenskott och damm)
MC Jacka och Byxor – med god ventilation
Handskar - Absolut viktigt
Skor - Motorcykel boots eller kraftiga vandrarkängor
Regnställ – Bättre att vara förberedd
Glöm inte ett litet första hjälpen kit.

  tribal girlBamboo bridge

road encounters
rice harvest

Coastal Classic :: NZ Explorer :: Coast to Coast :: Passes & Capes :: Dust & Delight :: Individuella Turer :: VietnamTurer
Om Nya Zeeland :: Tour Information :: Rese Rutter :: Tourdatum :: Tour Priser :: Motorcykelhyrning :: Boka en Tour :: Boka en MC
Site by Go Cyber Limited. © Copyright Enduro Touring 2002. All rights reserved.
English Version Home Download our Brochure Contact Us Deutsche version